Industriālā mantojuma atjaunošana biznesam un kultūrai

Industriālā mantojuma atjaunošana biznesam un kultūrai

23. maijā, Rīgā, konferencē “ES finansējums vietu un kopienu transformācijai Latvijā” #NEWEUROPEANBAUHAUS ietvaros, Zane Tetere–Šulce no Open Architecture Design iepazīstināja semināra dalībniekus ar VEF kvartāla atjaunošanas stāstu, daloties pieredzē par industriālā mantojuma pārveidošanu dzīvos uzņēmējdarbības un kultūras centros.

Arhitekte Zane Tetere–Šulce atzīst: “Vienmēr esam priecīgi dalīties ar savām zināšanām un VEF KVARTĀLS ir lielisks piemērs tam, kā sadarbība starp attīstītājiem un arhitektiem var novest pie drosmīgiem rezultātiem un ienest jaunu dzīvi iepriekš pamestajās pilsētas teritorijās.

Konferenci organizēja Latvijas Zinātnes padome partnerībā ar “Jaunā Eiropas Bauhaus” Latvijas kontaktpunktu, Latvijas Arhitektu savienību un Kultūras ministriju.

“Jaunais Eiropas Bauhaus” ir vides, ekonomikas un kultūras stratēģiskā iniciatīva, kas savieno dizainu, ilgtspēju, pieejamību un investīcijas, lai sasniegtu Eiropas zaļā kursa mērķus. Eiropas zaļā kursa tēmas ir tīra enerģija, energoefektivitāte, vieda mobilitāte, piesārņojuma likvidēšana, tīra pārtika un bioloģiskā daudzveidība.